Hålltider + bra att veta

06.30 Morgonfritids öppnar med ingång vid entré C
På morgonfritids är det lugnt och skönt med lugn musik för att starta dagen i harmoni, vi kan spela spel, rita eller göra andra stillsamma saker.

07.30 Frukost
För att delta på frukosten behöver barnen vara på fritids senast 07.25. Det serveras en variation av frukostmat och kan bestå av mjuka och hårda mackor, pålägg, gröt, ägg mm. Vid 07.45 får barnen börja gå ut på gården i väntan på skolstart.

07.30 – 08.10 Ute på gården
Om barnen kommer efter 07.30 stannar de ute på gården direkt. Dörrarna in är låsta, i huvudsak för att barnen inte ska springa runt inne, därför måste de tänka på att ta med sig allt hem på eftermiddagen som de sedan behöver på morgonen. Behöver någon gå in för att hämta något/gå på toa säger hen bara till en vuxen.
Barnen som kommer på morgonen nuddas in fram till 08.00 om de kommer och säger hej/godmorgon till en vuxen. Cirka 08.10 ringer en pedagog in barnen och alla dörrar låses upp. Efter det checkas alla barnen ut från fritids i Tempus.

08.10 – 13.30 Skoldag

13.30 Samling i fritidsrummet
När skoldagen är över säger barnen hejdå till klassläraren, lämnar klassrummet och förflyttar sig till vårt fritidsrum som ligger mitt emot klassrummet. Där har vi en samling för att gå igenom dagens plan på fritids. Det är viktigt att alla barn känner att de har koll på vad som ska hända, därför använder vi bildstöd i schemat som sitter synligt i fritidsrummet.

13.45 – 14.15 Utevistelse
Efter samlingen är vi ute fram till mellanmålet. Det är viktigt med frisk luft, särskilt efter en skoldag.

14.10 Mellanmål
Vi äter mellanmål i matsalen och får oftast, mackor med pålägg eller yoghurt med flingor, det finns alltid någon frukt.

14.45 – 15.45 Lärande aktivitet
Efter mellanmålet startar våra planerade aktiviteter. De sker oftast i grupper och styrs av våra 4 områden (känsla, hälsa, digitalt lärande och skapande) samt läroplanen. Information om veckans aktiviteter hittar ni alltid på bloggen.

15.45 – 16.30 Fri lek
Efter den planerade aktiviteten låter vi barnen välja mer fritt, det finns en mängd olika saker att göra i olika rum. Fram till 16.00 har vi Ipad-paus, efter 16.00 är det okej att använda iPad igen.

16.30 Förflyttning till Minifritids (entré C)
Stängning sker på Minifritids, när vi går dit tar barnen med sig sina kläder och skor.

18.00 Fritids stänger