Viktig coronainformation🩠

Aktuell information till vÄrdnadshavare
Sigtuna kommun bevakar hÀndelseutvecklingen av det nya coronaviruset noga och följer de rekommendationer som FolkhÀlsomyndigheten har tagit fram för att minska smittspridning. Förskolor och skolor hÄller öppet som vanligt och vi arbetar nu för att sÀkra att vi har en organisation som fungerar Àven vid hög frÄnvaro bland vÄra medarbetare.
Regeringen rekommenderade under förmiddagen alla gymnasieskolor att övergÄ till undervisning pÄ distans och under presstrÀffen var utbildningsminister Anna Ekström tydlig med att det kan komma ett liknande beslut kring grundskolan. Vi har en god beredskap för att ta kunna ta nya beslut i kommunen om riktlinjerna pÄ nationell nivÄ Àndras.
I Sigtunas grundskolor pĂ„gĂ„r nu ett intensivt arbete för att förbereda inför ett eventuellt beslut om att övergĂ„ till undervisning pĂ„ distans Ă€ven i grundskolan. Vi kĂ€nner oss vĂ€l förberedda – alla elever frĂ„n Ă„rskurs 1 har tillgĂ„ng till digitalt verktyg, ett verktyg som eleverna Ă€r vana att arbeta med. Vi har ocksĂ„ en digital samarbets- och kommunikationsyta i Teams som alla elever och lĂ€rare kan anvĂ€nda.
Parallellt förbereder vi ocksÄ för en jourverksamhet för förÀldrar med samhÀllskritiska yrken om en stÀngning av förskola och fritidshem skulle komma att bli aktuellt i ett senare skede.
Viktigt att tillĂ€gga – tills nĂ„got annat rekommenderas eller beslutas av regeringen kommer vĂ„ra förskolor och grundskolor att hĂ„lla öppet som vanligt.
Jag vill avslutningsvis pÄminna alla, bÄde medarbetare och vÄrdnadshavare om vikten av att idag ta eget ansvar. Barn och elever med symtom, Àven milda, pÄ sjukdom ska stanna hemma och detsamma gÀller alla vÄra medarbetare.

Ingela Hamlin
Förvaltningschef
Barn och ungdomsförvaltningen Sigtuna

Carmen Blom
BitrÀdande förvaltningschef 08-591 262 23 carmen.blom@sigtuna.se

BÀsta förÀldrar,
HĂ€r kommer som utlovat en uppdatering kring situationen med coronaviruset.
Vi stÄr inför en situation som vi inte tidigare har upplevt tidigare och dÀr behovet av kommunikation ser olika ut. Vi strÀvar alltid efter att informera er sÄ fort vi har ny information. Vi ber hÀr med om ursÀkt om viss information upprepas.
I bifogat brev finns information frÄn vÄr nya förvaltningschef Ingela Hamlin.
Vi förbereder för eventuell distansundervisning
I Sigtunas grundskolor Àr vi vÀl förberedda för undervisning pÄ distans om detta blir aktuellt. Varje skola arbetar nu med att ta fram en egen plan för hur distansundervisning ska organiseras.
Parallellt förbereder vi ocksÄ för en jourverksamhet för förÀldrar med samhÀllskritiska yrken om en stÀngning av förskola och fritidshem skulle komma att bli aktuellt i ett senare skede.
I fredags genomfördes en inventering pÄ alla grundskolor sÄ att allt praktiskt kring distansundervisning ska kunna fungera. Att elever har laddare, att det finns fungerande WIFI hemma och att alla kontaktuppgifter till vÄrdnadshavare i form av e-post Àr korrekta Àr praktiska förutsÀttningar som behöver finnas pÄ plats om ett beslut om distansundervisning kommer. Rektor kommer att informera er vÄrdnadshavare omgÄende om ett beslut om distansutbildning för grundskolor skulle tas.
Friska barn kan delta i verksamhet
Tills nÄgot annat rekommenderas eller beslutas av regeringen kommer vÄra förskolor och grundskolor att hÄlla öppet som vanligt. Som vi har informerat om tidigare ser vi i dagslÀget ingen anledning till att friska barn och elever ska stanna hemma frÄn förskola och skola. Elever med sjukdomssymptom, Àven milda, ska vara hemma. Det Àr av största vikt att detta respekteras. Eleverna Àr vÀlkomna tillbaka till skolan nÀr de har varit symptomfria i tvÄ dagar.
FrÄnvarorapportering
I tider med mÄnga som Àr frÄnvarande Àr det viktigare Àn nÄgonsin att ni förÀldrar Àr noga med att anmÀla till förskolan eller skolan om ert barn Àr frÄnvarande. Du som förÀlder ansvarar för att bedöma om ditt barn inte kan delta i förskolans eller skolans

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN
Södergatan 20, MÀrsta 195 85 MÀrsta Telefon 08-591 260 00 Fax 08-591 260 36 barnochungdom@sigtuna.se www.sigtuna.se
2020-03-17
1 (2)

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *