Senaste uppdateringen om coronaviruset 🩠

2020-03-11 
 
Carmen Blom
BitrÀdande förvaltningschef
08-591 262 23
carmen.blom@sigtuna.se
 
   
   

SIG1000, v5.0, 2017-12-07

Uppdatering om nya coronaviruset 20-03-11

BĂ€sta förĂ€ldrar,  

Det Ă€r mĂ„nga av er som kontaktar oss med frĂ„gor och funderingar och för att uttrycka er oro över coronaviruset och dess spridning. Behovet av information Ă€r stort och nyhetsrapporteringen omfattande. Vi har förstĂ„else för den oro som framkommer och vi arbetar kontinuerligt med att uppdatera informationen pĂ„ kommunens hemsida.  

Kommunen och Barn- och ungdomsförvaltningen har aktiverat respektive krisgrupp för att kunna följa hĂ€ndelseutvecklingen och snabbt kunna agera vid ett förĂ€ndrat lĂ€ge. 

Det finns redan goda kunskaper, vana och rutiner för att förebygga och hantera smittor av olika slag i det dagliga arbetet i förskola och skola.  

Vi följer FolkhĂ€lsomyndighetens rekommendationer, och uppmanar alla med luftvĂ€gssymtom, feber eller hosta att stanna hemma för att inte smitta andra. Detta gĂ€ller oavsett den som varit pĂ„ resa eller inte, och Ă€ven vid lindriga symtom.
Ditt barn ska Ă€ven stanna hemma om han eller hon (t.ex. via smittspĂ„rning) bedömts vara i riskzonen för smitta efter kontakt med en infekterad individ och dĂ€rför fĂ„tt instruktion om hemkarantĂ€n. 

Ur ett smittskyddsperspektiv finns i dagslĂ€get ingen anledning att friska barn och elever ska stanna hemma frĂ„n förskola och skola.


Den senaste informationen frĂ„n kommunen hittar ni pĂ„ www.sigtuna.se 


Har ni varit pĂ„ en resa i ett riskomrĂ„de ska ni vara uppmĂ€rksamma pĂ„ sjukdomssymptom och vid behov kontakta 1177 för rĂ„dgivning.  

VÀnliga hÀlsningar,

Barn- och ungdomsförvaltningen

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN   
Södergatan 20, MĂ€rsta  195 85 MĂ€rsta  Telefon 08-591 260 00  Fax 08-591 260 36
barnochungdom@sigtuna.se  www.sigtuna.se

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *