Fredag 29/11 ⛄️

Hej alla föräldrar!

Idag har vi haft adventsmys på fritids, vi har fortsatt med skapande av granarna och sedan har vi tittat på filmen Klaus. Det är inte många dagar kvar nu till första advent och det märks på barnen, vi har pratat om lussebullar, några ska julpynta i helgen och vissa har redan gjort det. Många pratar om önskelista till julafton.

Vi har haft en lärorik vecka med eleverna, i temat vi arbetar med så utgår vi ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter. Det gör att varje dag ser inte likadan ut och vi kan planera aktiviteter utifrån vad som händer under dagarna, utifrån elevernas intressen och behov.

Ur fritidshemmets läroplan:

Det är viktigt att komma ihåg att undervisningen i fritidshemmet ska utgå från en helhetssyn på eleverna, elevernas behov, intressen och erfarenheter. Undervis­ningen ska kontinuerligt utmana eleverna vidare genom att inspirera till nya upp­täckter. Kunskapsområdena behöver inte motsvara aktiviteter, moment eller teman i undervisningen. De är ett sätt att strukturera innehållet i läroplanen. Det centrala innehållet behöver inte utgöra allt innehåll i under­visningen. Det finns möjlighet att komplettera med ytterligare innehåll utifrån elevernas behov och intressen.

Vi har nya lådor i hallen, olika lådor för olika kvarglömda kläder. Titta gärna i dem om ni saknar kläder, eller ni letar efter något gammalt. Blir dem överfulla så kommer vi meddela vart vi lägger alla kläder, troligtvis i den stora vita hinken. Se nedanför, så ser lådorna ut.

Trevlig första advent och trevlig helg till er allihopa, tack för den här veckan.

Hälsningar Ia, Rosie och Karin 🍀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *