Måndag 4/11

Hej allihopa!

Välkomna tillbaka efter lovet, hoppas ni alla har haft det bra! Idag på fritids så började vi med självkänsla på värdegrunden. Det är ett tema vi kommer att ha under november månad, där eleverna får chansen att samtala och arbeta med sin egna självkänsla. En god självkänsla är vetskapen om att du är älskvärd, viktig, duglig och unik. Att väl kunna hantera livet, känslor och beslut kommer från en grund av stark självkänsla.

Idag introducerade vi självkänsla med eleverna i 1a genom att prata om självkänsla och dess betydelse. Sedan fick eleverna sitta i mindre grupper, utifrån ett papper med massor av egenskaper, ringa in bra egenskaper dem kom på om sig själva. Efter det samtalade vi i grupp om ”vilka är dina tre egenskaper?”. Några bra egenskaper som kom upp i gruppen var:

snäll, klok, hjälpsam, omtänksam, rörlig, nyfiken och positiv.

Ur Fritidshemmets läroplan: ”Eleverna ges förutsättningar att utveckla tilltro till sig själva samt sin förmåga att samarbeta.”

Den andra gruppen med elever hade fri lek under eftermiddagen. 1b har värdegrund imorgon och börjar med självkänsla då.

Tack för idag! Ia, Karin och Petter. 🍀😃

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *