Torsdag 24/10🍀

Idag har vi tittat pÄ en vÀrdegrundsfilm och samtalat om hur det Àr lÀmpligt att lösa problem pÄ olika sÀtt. MÄnga bra diskussioner.

En clown har ett problem. Hon kÀnner sig utanför nÀr hon Àr med sina clownkompisar. Det Àr som om de inte vill vara med henne. För att hitta en lösning pÄ det svÄra kompisproblemet gÄr hon till vÀrldens klokaste uggla för att be om rÄd. Men ugglans förslag att bjuda pÄ godis eller att ljuga visar sig vara dÄliga, för att inte sÀga vÀrdelösa. För att hitta svaret pÄ problemet mÄste clownen tÀnka efter och sjÀlv finna lösningen.

Vi har Àven jobbat pÄ INGENTING idag, i 1a lÀser vi en bok som heter sandvargen och han jobbar pÄ INGENTING. Hur jobbar man med INGENTING? Jo man mÄste sitta eller ligga absolut stilla och göra absolut ingenting. Man fÄr inte prata, inte vifta pÄ tÄrna, inte ens blinka med ögonen. Man mÄste göra bara ingenting!

NĂ„gra elever tyckte det hĂ€r var lĂ€tt medan andra svĂ„rt. Vi pratade om hur viktigt det Ă€r att trĂ€na pĂ„ avslappning, att det Ă€r bra för koncentrationen, samarbete och för att kunna hantera stress. InlĂ€rningen blir mer effektiv och det Ă€r ett bra tillfĂ€lle för eleverna att ladda om batterierna. Pröva gĂ€rna detta hemma, eleverna kan berĂ€tta exakt hur man gör 😃🍀

Tack för idag hÀlsningar Ia och Karin.

4 svar pĂ„ ”Torsdag 24/10🍀”

  1. SÄ hÀrligt att ha er alla tillbaka igen!
    Älskar dessa kompisproblem ni tittar nĂ€rmare pĂ„ och lĂ„ter barnen jobba med. Och det hĂ€r med att göra INGENTING, det tar jag gĂ€rna tips pĂ„ frĂ„n Joel. En riktig utmaning! :o)

    • Tack för att du ger oss feedback pĂ„ det vi gör. Vi kĂ€nner sjĂ€lva att det Ă€r vĂ€ldigt viktigt det hĂ€r med att trĂ€na pĂ„ att göra ingenting i det hĂ€r stressade samhĂ€llet.
      Trevlig helg önskar Ia och Karin.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *