Onsdag 9/10😄

Idag nÀr skolan slutade stannade vi inne och lyssnade pÄ en saga frÄn Ugglo. (appen som eleverna har pÄ sin iPad) Vi kÀnde att dem behövde starta eftermiddagen pÄ ett lugnt sÀtt. Efter sagan Ät vi mellanmÄl och sedan fortsatte vi eftermiddagen med blandade aktiviteter. Eleverna skapade genom att mÄla hösttrÀd. En del fortsatte med sin presentation i keynote om temat hösten. Dem Àr vÀldigt taggade pÄ att arbeta med hösten. I skolan gör dem ocksÄ det men med andra saker. Bra att vi kan förstÀrka lÀrandet pÄ fritids och komplettera skolan. IgÄr började en del elever att skapa tidningar med papper och idag var det Ànnu fler som ville göra tidningar. Dem fick skriva text i sin iPad som dem sedan klippte ut och limmade fast i sina tidningar. Roligt att se hur dem skapar och arbetar tillsammans och ger varandra idéer. Situationsstyrt lÀrande Àr nÀr vi tar till vara pÄ elevernas intressen och fÄngar upp dem och lÄter dem skapa. Det Àr viktigt att fÄnga upp och hjÀlpa till och spinna vidare pÄ intresset.

Vi avslutade dagen med massagetÄg och sagolÀsning.

Undervisningen i fritidshemmet kompletterar skolan genom att lÀrandet i högre grad ska vara situationsstyrt, upplevelsebaserat och grupporienterat samt utgÄ frÄn elevernas behov, intressen och initiativ. Undervisningen syftar till att frÀmja elevernas fantasi och förmÄga att lÀra tillsammans med andra genom lek, rörelse och skapande genom estetiska uttrycksformer samt med utforskande och praktiska arbetssÀtt.

HĂ€lsningar Petter, Karin, Ia och Souror.

4 svar pĂ„ ”Onsdag 9/10😄”

    • Tack för att du uppskattar vĂ„rt jobb med eleverna. Vi försöker alltid göra vĂ„rt bĂ€sta för era barn. Trevlig helg 😊🍀

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *