Naturfritids

Vilken fantastisk eftermiddag vi hade i skogen, med Martin, från Naturfritids.

Vi åt vårt mellis när Martin pratade och förberedde för rösti, som alla barn så klart fick smaka på. Fråga ditt barn hur han gjorde.

Efter det så fick barnen prova på att leda varandra med förbundna ögon. De fick känna sig fram via ett rep på ena sidan och kompisen som höll i dem på den andra och guidade. De fick också gå en runda i skogen och försöka hitta sådant som inte hör till naturen, som Martin hade placerat ut. Bl.a. så hittade barnen en strumpa, olika pennor, en kåsa, tändstickor och en tom yoghurtburk.

Barnen fick också prova på lite olika övningar de kan göra för att hålla sig varma. Be ditt barn visa hur man gör pingvinen. 😉

Det sista de fick prova på, var att göra upp en egen eld. Det var spännande. Men det krävdes lite jobb. De tyckte barnen var riktigt roligt. De jobbade hårt och lärde sig att det går åt mycket bränsle, i form av små torra kvistar.

Trevlig vecka önskar vi på mellanfritids 🍀

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *