December och aktiviteter

Nu har vi påbörjat vår mysiga decembersamling. Den kommer vi att göra varje dag tills jullovet börjar. Vi kör igång direkt efter mellanmålet. Då samlas vi en ring på golvet, med tända ljuslyktor, och gör stöten. Stöten gör vi för att få ner lugnet. Sedan drar vi tre namn, och varje barn får sitt kort uppläst med deras positiva egenskaper. Det tycker barnen är härligt. De blir så glada av att höra vad kompisarna tycker om dem. 💖

Under samlingstiden har vi fullt fokus på barnen och aktiviteten, därför har vi svårt att hinna med att nudda ut dem och att svara på sms och/eller samtal.

Viktigt att om barnen ska gå hem själva är att de själva har koll på tiden. Det är lätt för oss att glömma bort de olika tiderna när vi är inne i aktiviteter. 😅

Idag har vi haft fritidsråd och utvärderat november månad och showen. Roligt att få höra vad era barn lärt sig. Bl.a. så tyckte flera av de som uppträdde på showen att de övervunnit sin scenskräck. 👍 På fritidsrådet så får även barnen vara med och påverka vår verksamhet genom att säga vad de vill lära sig och vilka aktiviteter de önskar göra. Vi gör ett piccollage efter varje månads fritidsråd, där vi sedan bockar av sådant vi hunnit med att göra. Då lär sig barnen att de är delaktiga och kan påverka sin tid på fritids.

Nästa vecka kommer barnen att få göra ljuslyktor. Ta med en egen liten glasburk (diskad).

Kom ihåg att packa ner extrakläder nu när det är så blött och tråkigt ute.

Trevlig vecka!

Joel, Åsa & Camilla 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *